tiistai 6. tammikuuta 2015

Brio Smile - rattaat kokemuksia

Aiemmin pohdin matkarattaiden hankkimista ja silloin pohdinnassa olivat Baby Jogger - matkarattaat. Rattaat jäivät tuolloin kuitekin tilaamatta, kun matkasuunnitelmat muuttuivat kotona olemiseksi.


Syksyn ja talven myötä matkarattaiden hankinta oli matkasuunnitelmien vuoksi jälleen ajankohtainen. Meidän Tutek - yhdistelmävaunuihin olen ollut hyvin tyytyväinen, mutta ne vievät paljon tilaa, eivätkä siksi olisi kovinkaan kätevät matkalla.

Olin jo aikeissa tilata Baby Joggerit, mutta päätin vielä kertaalleen googlata rattaita ja eteen osuivat Brio Smilet! Brio Smile - rattaat eivät ole matkarattaat, mutta menevät kuitenkin suht pieneen tilaan. Lisäksi, kun kyseessä eivät ole matkarattaat, on rattailla varmasti enemmän käyttöä. Luulenkin, että kun vaunukopasta luovutaan, rattaat tulevat olemaan kovassa käytössä.

Kuva: bebealita.com
Rattaita on nyt testailtu ulkona mm. koiran kanssa ulkoillessa. Vaikeinta rattaiden ostossa oli värin valinta, mutta sekä isä että minä valitsimme punamustat rattaat, joten valinta oli selvä! Kaikki ei kuitenkaan alkanut hyvin...

Ensimmäinen ulkoilu uusilla rattailla! Vauva pakattu toppavaatteisiin ja istutettu rattaisiin. Eteisessä valmiina lähtöön kunnes meinaan saada sydänkohtauksen yhden renkaan pamahtaessa PAM! Ääni oli kova, räjähdysmäinen. Onneksi jo rattaiden kyydissä istunut vauva ei ollut moksiskaan, mietin vain vauvaparan korvia... Sisärengashan se sieltä puhkesi heti alkuunsa! Ei muuta kuin vauva Tutekin ratasosaan ja menoksi! Meillä on vaunuissa myös ilmakumirenkaat ja eivät ole päivittäisestä käytöstä huolimatta koskaan puhjenneet. Ensimmäinen ajatus olikin, että mitkä p*****t sitä tulikin hankittua. Illalla parin tunnin päästä kuului taas PAM ja kappas, toinenkin rengas räjähti!! Jepajee, reklamaatio lähti ostopaikkaan samantien! 

Uusien sisäkumien myötä pääsimme testaamaan rattaitta ulkona. Vaunuihin verrattuna Brio Smilet eivät ole niin joustavat, mutta kyseessä on kuitenkin rattaat. Meno rattailla on kuitenkin "kuoppaisampaa". Rattaat liikkuvat hyvin, lumella kätevämmin, kun lukitsee etupyörät.
Kaupungilla ja ahtaissa tiloissa Smilet ovat varmasti loistavat, pyörät kääntyvät helposti ja rattaat kulkevat mainiosti. 

Meille tärkeää rattaiden valinnassa oli, että lapsi voi istua kasvot menosuuntaan tai vastaavasti kasvot työntäjään päin. Meillä vielä vauva haluaa nähdä vanhemmat ja istuu selkä menosuuntaan. Isompana haluaa varmasti sitten nähdä eteenpäin. Brio Smileissä istuimen kääntäminen onnistuu näppärästi.

Kuvat otettu kasvot menosuuntaan päin.


Tässä rattaat "perustilassa", kuomu työnnettynä ylös saakka. Rattaissa on säädettävä jalkatuki. Selkänoja menee myös täysin makuuasentoon (sopii myös vauvoille ja rattaisiin on saatavilla pehmeä vaunukoppa ja turvaistuin). Muutoin selkänoja menee kolmeen eri asentoon. Turvakaari on helposti irroitettavissa, jos sitä ei halua käyttää. Turvakaaren pehmuste on pestävä, joka onkii tärkeää jatkossa.


Työntöaisa on säädettävissä eri pituisille henkilöille.




Kääntyvät etupyörät ovat kätevät ja työntäminen on kevyttä. Pyörät lukittuvat helposti ja takapyörissä on roiskesuojat, joita halutessaan voi käyttää. Pyörät ovat ilmakumirenkaat, jotka ilmeisesti muilla eivät puhjenneet, päinvastoin, netistä löysin vain hyviä kokemuksia pyöristä.. 
Itse pidän ilmakumirenkaista enemmän kuin puhkeamattomista, sillä työntäminen on pehmeämpää, hiljaisampaa ja pyörät vaimentavat enemmän kuin muut renkaat.


Kuomu normaalissa tilassa.


Kuomu aurinkolipan kanssa. Lippa menee kätevästi kuomun sisään ja sieltä ulos.


Kuomu täysin avoinna. Kuomussa on vetoketju, jonka avaamalla kuomun saa todella alas. Kuomu suojaa näin hyvin sateelta, tuulelta ja aurinkolta. Nukkuvalle vauvalle suuri kuomu tuo rauhaa. Kuomussa on UV-suoja 50+. Kangas on muutenkin likaa ja vettä hylkivä.


Pehmustetut ja säädettävät viisipistevaljaat.


Tavarakorin tilavuus yllätti. Tosin korin keskellä menee tukirauta, joka jossakin tilanteissa voi olla tiellä. Tavarakori on kuitenkin niin tilava, että tavaraa mahtuu raudasta huolimatta.

Kaiken kaikkiaan olen ollut rattaisiin tyytyväinen, varsinkin kun rengas ongelmista selvittiin! 

Rattaiden suositushinta on noin 500€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti