sunnuntai 4. tammikuuta 2015

2014 vuosikatsaus (osa 1)


Näin vuoden vaihtuessa uuteen on hyvä katsastaa mitä viime vuosi toikaan tullessaan. Ja toihan se paljon, muutti koko elämän. Koska blogi vietti hiljaiseloa ennenkuin ehti kunnolla alkaakkaan, valottuu kuukausien kohdalla hieman sitä, mitä meille kuuluikaan :D 

Tammikuu 2014
Kävin vielä vuorotyössä säännöllisesti ja työt veivät paljon aikaa. Muutimme juuri uuteen asuntoon ja sain laittaa vauvan huonetta valmiiksi. Ostimme vauvalle vaunut, Tutek- merkkiset ja vaunuja kasaillessa pikkuhiljaa tajusin, että vauva syntyy jo pian. Odottelua ja asunnon laittamista sekä töitä.

Helmikuu 2014
Maha kasvaa ja jään ystävänpäivänä äitiyslomalle. Vointi on edelleen todella hyvä, niinkuin koko raskauden ajan muutenkin. Olin tyytyväinen, että pystyin olemaan töissä loman alkuun saakka ja muistan ajatelleeni, että olisin voinut vielä olla pidempään töissä. 

Maaliskuu 2014
Edelleen voin hyvin, ainoastaan nukkuminen hieman vaikeutui. Kun tulin nukkumaan, alkoi pian sisäreisiä särkemään kovaan ja kun halusin kääntyä esim. toiselle kyljelleni, teki kääntyminen hyvin kipeää sisäreisissä. Muutoin vointi oli todella hyvä ja supistuksia ei ollut lainkaan. Muistan ajatelleeni, että näinköhän vauva syntyy ollenkaan, kun mitään ei tunnu missään :D
Oikeastaan raskauden ensimmäiset supistukset alkoivat silloin, kun synnytys lähti käyntiin. Maaliskuun loppupuolella poikamme syntyikin ja elämä muuttui kertaheitolla.

Huhtikuu 2014
Huhtikuu oli aurinkoinen ja muistan kun pääsimme sairaalasta kotiin vielä maaliskuun aikana, olivat lumet lähes sulaneet sairaalassa olon aikana (olimme siellä 3 päivää).
Kotona päivät menivät imettäen ja vauvaan tutustuen. Isä oli kotona 3 viikkoa ja kaksi ensimmäistä viikkoa vietimme täysin meidän uuden perheen kesken, emmekä vastaanottaneet vieraita. Imetyksen sitovuus yllätti ja jossakin kohtaa hetken jopa hieman ahdisti olla sidottuna imetykseen 24/7.




Toukokuu 2015
Toukokuussa vietimme vauvan ristiäisiä. Vauva sai kaksi nimeä, joista toisen keksi isä, toisen äiti. Elämä on leppoisaa ja vauva nukkuu hyvin. Seuraavassa kuvassa vauva on 2kk.



Kesäkuu 2014
Äitiyslomani viimoinen kuukausi alkoi. Töihin paluu osin ahdisti, sillä olin alkanut viihtymään kotona. Tässä kohtaa tavoitteeni oli, että vauva saa palkästään minun maitoa suositellun 6-kk ajan ja vuorotöiden + imetyksen yhdistäminen mietitytti. Pian huomasin kuitenkin, että tämä oli turhaa. Pumppasin töissä tauoilla seuraavan päivän maidot ja lisäksi olin pakastanut maitoa. Imetys jatkuu edelleen vauvan ollessa nyt 9kk- ikäinen, eikä vauva ole vielä korviketta nähnytkään.


Osa 2 tulossa!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti