maanantai 5. tammikuuta 2015

2014 vuosikatsaus (osa 2)

Heinäkuu 2014
Heinäkuu on hyvin helteinen. Muistan kantaneeni vauvaa (joka viihtyi paljon sylissä) ja hiki kirjaimellisesti valui pitkin selkää. Kävimme rannalla, jossa vauva viihtyi varjon alla. Olin sairaslomalla jännetuppitulehduksen vuoksi, joka johtui ilmeisesti vauvan paljosta kantelusta. Edelleenkään ranne ei ole kunnossa, se kipeytyy välillä ja peukalo lähtee "sijoiltaan" ja täytyy naksauttaa takaisin paikoilleen. Ikävä vaiva vauvan kanssa...
Teemme ensimmäisen hieman pidemmän matkan Helsinkiin, jossa olemme hotellissa yötä. Matka vauvan kanssa sujui hienosti! 



Elokuu 2014
Päivät kuluvat töissä ja kotona. Aina kun en ollut töissä, olin vauvan kanssa kotona, jotta pystyin imettämään. Elokuun lopussa minulla alkoi 4 viikon kesäloma, joten sain taas olla kotona. Ulkoilimme lähes päivittäin, kävimme satamassa vaunujen kanssa. Iltaisin vauva kulki sylissä tai kantorepussa, kun ulkoilutimme koiraa. 

Syyskuu 2014
Kesä tuntuu vain jatkuvan ja lämpimiä päiviä riittää. Vauvan ensimmäinen hammas puhkeaa, onneksi ei tuntunut olevan kivuliasta. Aloitamme kiinteiden syömisen ja olen ylpeä siitä, että ensimmäiset 6 kuukautta vauva sai vain maitoani. 



Lokakuu 2014
Olimme jo aiemmin sopineet, että jään kahdeksi kuukaudeksi kotiin ajalla marras-joulukuu ja odottelin jo kotiin jäämistä. Yösyömiset lisääntyivät, mutta edelleen vauva nukkui hyvin ja pitkään, joka sopi hyvin aamu-unisille vanhemmille. Isä viihtyi kotona todella hyvin ja pystyin olemaan töissä rauhallisin mielin. 



Marraskuu 2014
Jäin kotiin vauvan kanssa, ihanaa! Päivämme täyttyivät kotona oleilusta, ulkoiluista koiran kanssa, ystäviä nähden. Samaan aikaan ystäväni oli myös äitiyslomalla ja hänestä ja hänen vauvasta saimme usein seuraa. Isä piti myös viikon kesälomaa näin talven alla, joten olimme taas hetken koko perhe koossa. Vauva oli ensimmäistä kertaa kipeänä, kun enterorokko iski :( siihen sairastui vauvan jälkeen myös äiti.


Joulukuu 2015
Ihanat kotipäivät vauvan kanssa jatkuivat ja nautin päivistä kotona, kun sai päivät pitkät kulkea villasukissa, eikä ollut kiire mihinkään. Joulua vietimme perheen kesken ja vauva sai tietysti eniten lahjoja. Vielä meille ei pukki tullut kylään, ensi vuonna sitten! Joulukuun lopulla palasin takaisin töihin, isän jäädessä kotiin.



Kaikenkaikkiaan vuosi oli erilainen, ihmeellinen, opettavainen, ihana, paras. Mielenkiinnolla odottelen mitä muutoksia vuosi 2015 tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti