torstai 5. kesäkuuta 2014

Lintu 2kk

Esittelen teille blogini yhden päähahmoista, linnunpojan. Nimi lintu tulee siitä, kun vastasyntyneenä vauvani näytti linnulta ylähuulen ollessa enemmän esillä nokan tapaan ja myös siitä, kun lintu vauvana "nokki" tissillä (imettäneet tietävät mitä tarkoitan). Linnun synnytys oli pitkä ja hengitys ei heti käynnistynyt täysillä, mutta mitään vaaraa ei kuitenkaan ollut ja kotiuduimme suunnitellusti kolmen sairaalassa vietetyn yön jälkeen. 

Elämästä pienen vauvan kanssa miula ei ollut mitään hajua. Eniten olin varautunut väsymykseen. Siihen, mistä kaikki varoittelivat. Siihen, ettei yöllä enää nukuta kuin pieniä pätkiä, päivät menevät sumussa, olen kävelevä zombie ja silmäpussit roikkuu kun siwan kauppakassit. Totuus oli kuitenkin ihan jotain muuta. Lintu on nukkunut syntymästään asti mielestäni erittäin hyvin, joka tarkoittaa 9-11 tunnin yöunia. Nykyisin lintu herää öisin kaksi kertaa syömään. Lintu on nopea ja tehokas syömään, joten yöllä ei syöttöihin mene muutamaa minuuttia kauemmin. Hyvistä unenlahjoista olen enemmän kuin tyytyväinen ja kiitollinen. Tiedostan myös että asia voi muuttua hetkenä minä hyvänsä, joten nautin nyt hyvistä yöunista niin kauan kuin niitä riittää!

Aika tosiaan rientää ja lintu on jo päässyt kahden kuukauden ikään. Toisaalta tuntuu, että lintu olisi ollut osa tätä perhettä aina. Päivät linnun kanssa kotona ovat ihania ja mitä enemmän aikaa linnun kanssa viettää, sitä enemmän sitä rakastaa. Aika nimenomaan on tehnyt tehtävänsä ja viihdyn nyt vauvan kanssa kotona. Aluksi uusi tilanne tuntui niin erilaiselta ja meni muutama viikko, että aloin oikeasti tykätä kotona olemisesta. 
Lähipäivinä huvitusta on aiheuttanut kierimiset ja ne ihanat hymyt saa joka päivä hyvälle tuulelle. On se vaan huipputyyppi!
Kaksikuukautisena lintu on enemmän hereillä, aktiivisempi, alkanut juttelemaan enemmän, osaa kääntyä selältään mahalleen, kannattelee päätään, eikä viihdy yhtään vauva-asennossa. Ennen lintu viihtyi sohvalla sylissa, mutta nyt pitää olla liikkeellä. Käsky käy toisinaan samantien kun yrität sohvalle istua :) Lintu kasvaa hyvin ja on täysimetyksellä. 

Linnun ja koiran lisäksi perheeseen kuuluu linnun isä, joka aktiivisesti osallistuu linnunpojan elämään. Osathan vaihtuvat kuukauden päästä, kun itse lähden töihin ja isä jää kotiin linnun kanssa. Ja kyllä, lähden siis töihin linnun ollessa 3kk vanha. Tätä on moni ihmettelyt ja kirjoitan oman postauksen aiheesta myöhemmin. 

Tällä hetkellä yritän eniten muistaa sen, että vaikka itse elää omaa perusarkea, lintu elää omaa lapsuuttaan. Ja lapsuus ei olekkaan ihan pieni juttu, edes 2kk ikäiselle vauvalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti